Vlaams kampioenschap cross terug naar overzicht
Geplaatst op Woensdag 23 November 2011

7 leerlingen van IHKA hadden zich geselecteerd voor deze editie van het Vlaams kampioenschap cross. Melissa Sentobin en Sophie Tack moesten jammer genoeg forfait geven.

Samen met Seppe, Michiel, Celeste, Hanne en Febe trokken we richting Sint-Niklaas.

Hanne en Febe mochten de spits afbijten op deze rappe omloop. Hanne vertrok pijlsnel en liep de ganse tijd in de kopgroep. Ze eindigde op een mooie 7e plaats. Febe heeft ook een goeie wedstrijdgelopen en hield mooi stand op een 33ste plaats. Dit op 58 deelnmers.

Daarna mocht Celeste haar duivels ontbinden. Ze vertrok ook vrij snel om zich in een achtervolgend groepje te nestelen. Na een goeie eindsprint strandde Celeste op een 11e plaats op 63 deelnemers.

Michiel besloot om niet te snel te starten. Daardoor heeft hij de ganse wedstrijd moeten werken om plaatsen op te schuiven. Ook zijn laatste 500m zorgden ervoor dat hij meer en meer naar voren kwam. Michiel werd knap 38ste op 75 deelnmers.

Als slotloper van IHKA kwam Seppe aan de beurt. Onmiddellijk werd in deze reeks duidelijk dat de snelheid van dit parcours niet volledig op Seppe zijn lijf geschreven was. Maar door zijn wedstrijd goed in te delen en in de laatste meters nog iemand voorbij te steken eindigde Seppe op een 23e plaats op 53 deelnemers.

Met een goed gevoel trok het IHKA crossteam richting Ardooie! Volgend jaar opnieuw? Zeker en vast!

Uw verslaggever,
M. Bouckhuyt