Geplaatst op Vrijdag 13 Februari 2015


H. Kindsheid verzamelt dikke truien op ‘dikketruiendag’ voor de armen in de buurt

Op dikketruiendag trekken leerlingen jaarlijks een extra trui aan om zich bewust te worden van het feit dat de thermostaat een graad lager kan en dat we op die manier de CO²-emissies kunnen terugdringen. Hoe beter we ons lichaam isoleren, hoe beter we de warmte kunnen vasthouden die we zelf produceren, en hoe minder energie er voor verwarming nodig is. Wat dus het klimaat en ten slotte ook onze gezondheid ten goede komt.

Naast deze sensibilisering schenken de leerlingen in het IHKA in Ardooie op het einde van de dag hun (dikke) trui weg aan armoede-organisaties in de buurt. De truien komen via het Sint-Maartenshuis in Koolskamp en de Sint-Vincentiusbeweging in Beveren terecht bij gezinnen die leven in kansarmoede. Beide organisaties samen bereiken wekelijks zo ’n 120 gezinnen die voedsel en kleding nodig hebben.

Tijdens het slotmoment van de dikketruiendag op vrijdag 13 februari worden de truien verzameld op een grote stapel.  Met een flashmob op de speelplaats wordt de dikketruiendag dansend afgesloten.