Nieuws
Laatste nieuws
 • Geplaatst op Vrijdag 18 Oktober 2013Dag van de jeugdbeweging
  Alle leerlingen die in de jeugdbeweging zitten kwamen vandaag naar school met hun uniform.
  Van heel vroeg in de ochtend was de leerlingenraad al paraat om boterhammen te smeren en chocomelk op te warmen. Er werd veel gezongen, gitaar gespeeld, enz.
  's Middags was er gepaste muziek en werd er gedanst.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 17 Oktober 2013Zuiddag
  Zo'n 12.000 Vlaamse en Brusselse jongeren hebben donderdag de schoolbanken ingeruild voor de werkvloer tijdens de achtste Zuiddag. Ook onze zesdes hebben een job gezocht voor één dag. De opbrengst gaat naar jonge koffieboeren in Peru.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 9 Oktober 2013Schoolcross IHKA
  Op 9 oktober organiseerde IHKA hun eigen schoolcross te Zwevezele. Er werd een mooi parcours uitgestippeld in het kasteelpark. De weergoden waren ons heel gunstig en de organisatie verliep vlekkeloos.
  Proficiat aan alle deelnemers.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 9 Oktober 2013Week van de fair-trade
  Deze week kunnen de leerlingen gedurende de onderbrekingen fair-trade producten kopen.

  Eerlijke handel of fair trade bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Fairtrade-producten dienen daarnaast te voldoen aan milieueisen die vergelijkbaar zijn met die in Europa.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Maandag 7 Oktober 2013Fietscontrole 5STW
  De leerlingen van 5STW controleerden alle fietsen van school grondig via een uitgebreide checklist die ze zelf hadden moeten opstellen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 3 Oktober 2013svs veldloop
  De SVS veldlooopwedstrijden op woensdagnamiddag zijn terug volop bezig. Deze keer was het in Pittem.
  We keerden terug met 2 medailles voor Ellen Claus en Leonard Valcke.
  Proficiat aan alle deelnemers en de begeleiders Men. Van Damme en Mevr. Driessens
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 2 Oktober 20136de jaars ontmoeten Herman Van Rompuy
  Laatstejaarsleerlingen van Ardooie ontmoeten EU-president Herman Van Rompuy in Roeselare
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 6 September 2013Kennismakingsnamiddag 1ste jaars
  De eerste vrijdag van het schooljaar gingen de leerlingen van het eerste jaar samen met hun klassenleraar op kennismakingsnamiddag. Met allerlei teamspelletjes en groepsopdrachten leerden ze elkaar beter kennen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 12 Juni 2013Jumborun
  Op woensdagavond 12 juni omstreeks 19u kwamen een 100 tal motorijders met inwoners van Tordaele Torhout als passagier opgereden op het HKA. Ze hadden al een tocht achter de rug via Lichtervelde - Pittem - Meulebeke. De studiezaal bood onderdak aan de 200 deelnemers waar ze een broodje, fruit en drankje nuttigden. Het mindere weer kon hun enthousiasme alvast niet temperen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 7 Juni 2013Voetbalcompetitie
  Naar jaarlijkse traditie was er terug een interklassencompetitie. Gedurende het 3de trimester speelden ingeschreven ploegen tegen elkaar. 4ASO, de Pirana's, werden kampioen.
  Er werd nog een slotmatch gespeeld tegen de derde graad en tegen de leerkrachten.
  De leerkrachten wonnen als enigste tegen de Pirana's.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 17 Mei 2013Schoolreizen
  Op 17 mei was het de dag van de schoolreizen.
  De eerstes mochten naar Dinseyland Parijs, de tweedes naar Bobbejaanland, de derdes naar Rijsel, vierdes naar Amsterdam, vijfdes 2 dagen naar Parijs en zesdes 3 dagen naar London
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 25 April 2013 Week van de vriendschap en het respect
  De week van 22 april t.e.m. 26 april stond in teken in het IHKA van de week van de vriendschap en het respect. De leerlingen werden onthaald met een rode loper, kregen een herkenningsbandje, bekeken films en toneelstukken, plaatsten hun handtekening en lieten ballonnen opgaan.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 24 April 2013IHKA - Slimste leerlingenraad van Sint-Michiel
  De quizzen zijn in het land. Ook vanavond verdedigden onze leerlingen de eer van de school. Barnum organiseerde dit jaar de quiz der leerlingenraden, waar op VABI na alle Roeselaarse scholen present waren. De Broederschool stuurde zelfs 3 teams.

  Van in het begin namen onze leerlingen de leiding en die hebben ze eigenlijk niet meer uit handen gegeven. Integendeel, de kloof met de andere scholen werd steeds wat uitgediept. Uiteindelijk haalde onze school 59 punten met als eerste achtervolgende school het Klein Seminarie (de winnaar van de afgelopen twee jaar) en zij behaalden 52 punten.

  De overwinning kwam voor de leerlingen toch als een verrassing, wat het vreugdegevoel natuurlijk nog groter maakt. Het winnende team: Manon Deprez, Ulrike Degrande, Gianni Debeuf, Daan Deruyter, Niene Vandromme en Pauline Zutterman.

  drie trotse begeleiders
  Lees meer 
 • Geplaatst op Maandag 15 April 2013Onze school nu ook op facebook
  "Like" onze pagina en deel zo veel als je kan met je vrienden!
  Lees meer 
 • Geplaatst op Maandag 4 Maart 2013Toneel
  De 2 jaarlijkse toneelvoorstelling was een succes. The Jungle Book trok veel volk, 4 uitverkochte voorstellingen. Iedereen was lovend over de acteerprestaties van onze leerlingen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Maandag 25 Februari 2013Sneukelroute
  5STW kreeg als opdracht de millenniumdoelstellingen in de vorm van een sneukelroute uit te werken.
  Onze eerste jaars gingen rond om te luisteren en te proeven.

  Wat zijn de millenniumdoelstellingen?
  Bij de start van het nieuwe millennium, in september 2000 hielden de Verenigde Naties in New York een Algemene Vergadering. Alle lidstaten van de Verenigde Naties bekrachtigden daar de Millenniumverklaring.
  Dit zijn afspraken om met alle landen samen tegen 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete en meetbare doelstellingen vastgelegd: de Millenniumdoelstellingen (Millennium Development Goals - MDG's).
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 20 Februari 2013dikke truiendag
  Met de dikke truiendag in het achterhoofd koppelde de leerlingenraad er een wedstrijd aan. Zo veel mogelijk laagjes aanhebben. Na een tweede plaats vorig jaar won Anton Vanoverbeke overtuigend met 57 tshirts!! Proficiat!
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 6 Februari 2013Frozen fourty
  Alle leerlingen van de school konden uit een uitgebreide lijst hun top 3 liedjes indienen. Van alle ingediende formulieren maakte de leerlingen een top 40, de frozen fourty, die ze een week lang lieten spelen over de middag. Met als hoogtepunt de nummer 1 als laatste liedje op vrijdag.
  Er waren ook verschillende wedstrijdjes en opdrachten.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 18 Januari 2013100 dagen
  Traditiegetrouw vierden de zesdes in januari hun 100 dagen. Het thema dit jaar was " the army".
  In de voormiddag verkochten ze koffiekoeken om wat geld in het laatje te brengen. 's Middags brachten ze een show, in de namiddag gingen ze bowlen te Pittem.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 16 Januari 2013De weddenschap van MNM
  Vorig jaar hebben de leerlingen van 6 STW 'De Weddenschap' gewonnen. Via deze link kunnen jullie enkele leerlingen over hun favoriete boek horen spreken.

  http://www.youtube.com/watch?v=xdSd21KgCU0&feature=youtu.be
  Lees meer