Nieuws
Laatste nieuws
 • Geplaatst op Maandag 25 Februari 2013Sneukelroute
  5STW kreeg als opdracht de millenniumdoelstellingen in de vorm van een sneukelroute uit te werken.
  Onze eerste jaars gingen rond om te luisteren en te proeven.

  Wat zijn de millenniumdoelstellingen?
  Bij de start van het nieuwe millennium, in september 2000 hielden de Verenigde Naties in New York een Algemene Vergadering. Alle lidstaten van de Verenigde Naties bekrachtigden daar de Millenniumverklaring.
  Dit zijn afspraken om met alle landen samen tegen 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete en meetbare doelstellingen vastgelegd: de Millenniumdoelstellingen (Millennium Development Goals - MDG's).
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 20 Februari 2013dikke truiendag
  Met de dikke truiendag in het achterhoofd koppelde de leerlingenraad er een wedstrijd aan. Zo veel mogelijk laagjes aanhebben. Na een tweede plaats vorig jaar won Anton Vanoverbeke overtuigend met 57 tshirts!! Proficiat!
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 6 Februari 2013Frozen fourty
  Alle leerlingen van de school konden uit een uitgebreide lijst hun top 3 liedjes indienen. Van alle ingediende formulieren maakte de leerlingen een top 40, de frozen fourty, die ze een week lang lieten spelen over de middag. Met als hoogtepunt de nummer 1 als laatste liedje op vrijdag.
  Er waren ook verschillende wedstrijdjes en opdrachten.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 18 Januari 2013100 dagen
  Traditiegetrouw vierden de zesdes in januari hun 100 dagen. Het thema dit jaar was " the army".
  In de voormiddag verkochten ze koffiekoeken om wat geld in het laatje te brengen. 's Middags brachten ze een show, in de namiddag gingen ze bowlen te Pittem.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 16 Januari 2013De weddenschap van MNM
  Vorig jaar hebben de leerlingen van 6 STW 'De Weddenschap' gewonnen. Via deze link kunnen jullie enkele leerlingen over hun favoriete boek horen spreken.

  http://www.youtube.com/watch?v=xdSd21KgCU0&feature=youtu.be
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 20 December 2012Missio fuif
  Suit up for charity
  Enkele leerlingen van het vijfdejaar organiseerden een fuif ten voordele van Missio. Op een ideaal tijdstip, na de examens, de avond voor ze hun rapport kregen mochten ze nog allemaal eens uit de bol gaan in de feestzaal. De zaal was mooi aangekleed, er was een bar, vestiaire en DJ.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 6 December 2012Sint op bezoek in IHKA
  Ook dit jaar had Sinterklaas terug een boek vol weetjes over de leerlingen en riep er enkele naar voor. Er werd terug veel gezongen en elk kreeg wat lekkers.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 16 November 2012Night of the proms
  Op vrijdag 16 november trokken een zestigtal enthousiaste leerlingen met 4 begeleiders naar het sportpaleis in Antwerpen voor een legendarische Night of te proms. Ze zagen wereldsterren als Anastacia, The Jacksons, Naturally 7, Ozark Henry en vele meer aan het werk.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 15 November 2012Westhoek
  In het kader van de lessen geschiedenis en Engels zijn de 6des Ieper en omstreken gaan bezoeken. 94 jaar na de 'Grote Oorlog' zijn er nog steeds littekens terug te vinden van één van de gruwelijkste periodes uit onze geschiedenis.
  Een veldtocht op de markt van Ieper, de Meense Poort, Tine Cote Cemetery in Passendale,oorlogskerkhof, Essex Farm, Talbot House, Happy Hoppers, dodencellen, The Last Post, ...
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 19 Oktober 2012Dag van de jeugdbeweging
  Alle leerlingen die lid zijn van een jeugdbeweging trokken vandaag hun uniform aan naar school. Al om 7.45u kwamen de eerste enthousiastelingen aan om rond het kampvuur te zingen en buiken te vullen met boterhammen en chocomelk.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 11 Oktober 2012Fair trade
  Verkoop van fair trade chocolade en chips tijdens de pauzes is een succes!

  Eerlijke handel of fair trade bevordert de duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. Fair trade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Fairtrade-producten dienen daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Donderdag 4 Oktober 2012Sportdag
  Op 4 oktober was er terug de jaarlijkse sportdag. De sportleerkrachten boksten leuke combinaties in elkaar. De eerste graad bleef op school en deed daar allerhande teambuildingsactiviteiten. De tweede graad was de ganse dag in sporthal de Ark in de weer met flagvoetbal, hockey, dans, bolletra, enz.
  De derde graad kon gaan gaan fitnessen in de Vision 21, kayakken en boksen.
  De weergoden waren welgezind en het was een geslaagde sportdag!
  Lees meer 
 • Geplaatst op Dinsdag 2 Oktober 2012Heksenketel 3STW
  Naar jaarlijkse gewoonte trok 3STW naar Heuvelland om daar wat meer bij te leren over planten en kruiden en hoe die te gebruiken in onze voeding. Een enthousiaste dame leerde hen zo veel mogelijk aan en samen maakten ze veel lekkernijen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 7 September 2012Kennismakingsnamiddag 1ste jaar
  Op vrijdagnamiddag trokken alle 1ste jaars naar de Ark om daar samen met hun klas en klassenleraar wat kennismakingsspelletjes te spelen. Zo leert iedereen elkaar wat kennen en kunnen ze goed het schooljaar starten.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Maandag 3 September 2012Eerste schooldag
  Na 2 maanden vakantie werden de leerlingen terug verwacht in school. Voor onze eerstes een spannende eerste schooldag in de grote middelbare school: bij wie zit ik in de klas, wie is mijn klastitularis, ... . De hele school werd getrakteerd op een frisdrank.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 1 Juni 2012Fietsweekend
  Vrijdag, onmiddellijk na het belsignaal, vertrekken een 100-tal sportievelingen met de fiets op weekend richting Saint-ômer.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Woensdag 30 Mei 2012IHKA live op MNM radio
  Aanstaande woensdag is het feest in het Instituut Heilig Kindsheid in Ardooie. De school ontvangt dan Tom De Cock van radiozender MNM.
  Hij zal er van 21 uur tot middernacht vanuit de school zijn De Cock Late Night-show uitzenden. De school krijgt dit geschenk, omdat de leerlingen van het 6de jaar Sociale en Technische Wetenschappen een weddenschap met de Stichting Lezen wonnen.
  Tijdens de radioshow zijn actrice Lien Van De Kelder en Thuis-acteur Bert Verbeke de speciale gasten. (rdh)

  Het jongerenmagazine "Maks" interviewde onze zesdes en vroeg hun mening over boeken lezen in de hedendaagse tijd.
  Het artikel is te lezen op www.maks.be
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 25 Mei 2012Schoolreis 1ste jaar: Disneyland Parijs
  Onze eerste jaars mochten naar het befaamde Disneyland Parijs. Daarvoor stonden ze met plezier wat vroeger op, want ze vertrokken om 5.30 uur aan school. Tegen 23.00 uur waren ze terug van een geslaagde uitstap.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 25 Mei 2012Schoolreis 2de jaar: Bobbejaanland
  De tweedejaars mochten op schoolreis naar Bobbejaanland. De zon scheen voor het eerst in 2 maanden zo fel, maar gelukkig was er afkoeling op de wildwaterbanen.
  Lees meer 
 • Geplaatst op Vrijdag 25 Mei 2012Schoolreis 3de jaar: Brussel - Rijsel
  De 3de jaars bezochten onze Hoofdstad en Rijsel.
  Lees meer