Onzie visie
Bij ons op 'internaat zijn', betekent meer dan op school blijven slapen. Wij willen in de eerste plaats er voor zorgen dat de jongens en meisjes tussen vijf en 18 jaar ' op ons internaat thuis kunnen komen'.Professionele opvoeders staan er klaar om de internen op een hartelijke, persoonlijke manier te begeleiden in hun groei naar volwassenheid. Bij hen kunnen ze altijd met hun grote of kleine problemen terecht voor een luisterend oor of om goede raad.

De opvoeders stoppen ook heel veel tijd in het opvolgen van het school- en/of studiewerk.
Zij controleren en begeleiden de leerlingen van de basisschool bij het maken van het huiswerk en de opvoeders van de leerlingen uit het secundair onderwijs sporen hen aan bij het aannemen van een gepaste studiehouding en geven tips die hen helpt bij het zelfstandig leren verwerken van de leerstof (een stuk leren leren).

De leerlingen van de basisschool en de secundaire school worden in een aparte leefgroep ingedeeld zodat ze op een passende - leeftijdgebonden - manier opgevangen worden.

Het internaat zorgt ook voor een duidelijke structuur. Jongeren hebben nood aan regelmaat (= routine).
Op gezette momenten wordt er tijd gemaakt voor gezond eten, studie/huiswerk, ontspanning, hygiëne en slapen.

Ons internaat dat in een rustige, groene omgeving gelegen is, biedt eveneens een comfortabele infrastructuur aan. Er is heel wat sportaccommodatie en twee huiselijke leefruimtes (één voor internen voor de lagere school en één voor die van het secundair onderwijs).
De kleintjes kunnen op enkel buitenspeeltuigen en een zandbak heel wat plezierige uurtjes beleven, terwijl de 'groten' kunnen biljarten, tafeltennissen, badmintonnen … in daartoe geschikte zalen.

De opvoeders organiseren ook heel wat activiteiten die de vriendschappelijke sfeer onder de internen versterken zoals uitstappen, spel- en filmavonden. Op het internaat is er weinig plaats om zich te vervelen.
Het is elk geval een plaats waar men leert samenleven.

Elke intern krijgt een ruime, moderne kamer die hij/zij een gezellig en persoonlijk tintje mag geven. Op die manier willen wij dat de kamer een eigen stekje wordt waar wij het 'thuisgevoel' wat versterken.