Een degelijke vorming

We willen de leerling voldoende intellectuele bagage meegeven zodat ze na zes jaar uitstekend voorbereid zijn op verdere studies. We focussen op studiemethode, op kennisopbouw en op vaardigheden. 
Vernieuwende didactische methodes gebruiken we om hen zo individueel mogelijk uit te dagen en op te volgen.  

Zorgzaam voor elke leerling

Onze slogan is "een naam wordt een gezicht". Je bent bij ons geen nummer. Elke leerling is bij ons in een familiale sfeer een 'very important person'. Jouw welbevinden op school vinden wij uiterst belangrijk. Alleen wie zich goed in zijn vel voelt, kan presteren en zijn talenten ontwikkelen.
Jongens en meisjes die omwille van een leer- of gedragsstoornis (dyslexie, dyscalculie, add, ass …) belemmerd worden in het aanleren of verwerken van leerstof, kunnen rekenen op ondersteunende maatregelen.
Elke dag staat er naast de leerkrachten een team van leerlingenbegeleiders klaar om grote of kleine problemen samen met jou op te lossen.

Een katholieke dialoogschool

Wij zijn een christelijk geïnspireerde school waar waarden zoals dienstbaarheid, dankbaarheid en sociaalengagement hoog in het vaandel gedragen worden. Daarnaast hanteren wij een open geest tegenover andere religieuze en levensbeschouwelijke overtuigingen zolang  het respect voor elkaar gewaarborgd blijft.  

Een rustige, veilige omgeving

Onze school biedt jou veiligheid en geborgenheid in het rustige Ardooie. Ook met de bus en de fiets is de school snel en gemakkelijk te bereiken. Bushaltes liggen vlakbij de school. 
Wij zorgen er ook voor dat de wachttijd aan de haltes zo kort mogelijk gehouden wordt. Zo kan jij ’s avonds studie volgen tot je de bus naar huis neemt. 

 

Learning to know, learning to do, learning to live together and learning to be.

Jacques Delors