25u algemene vorming: uitdaging op jouw niveau

Ook in het tweede jaar kan je de algemene vorming volgen op drie niveaus: Algemeen, Accent en Extra. Zo dagen we iedereen uit op zijn niveau.

5u verrijkende keuze: vijf basisopties

In het tweede jaar kies je volgens jouw interesse uit onze vijf basisopties. Zij bieden de mogelijkheid om je interesses en talenten verder te verkennen. Op het einde van het tweede jaar kun je dankzij het volgen van de basisoptie een juiste studierichting in de tweede graad kiezen.

2u versterking/remediëring van de algemene vorming

In de laatste twee uur versterken of remediëren we in het IHKA de basisvorming. In 2A Extra en 2A Accent versterken of herhalen we je kennis van Frans en wiskunde. In 2A Algemeen in Techniek of Crea. Zo bereiden we je echt goed voor op de tweede graad.

EEN KEUZE UIT VIJF BASISOPTIES

"In de H. Kindsheid kan ik mijn interesses en talenten verkennen, zodat ik een goede richting in de tweede graad kan kiezen! Dat is pas interessant voor mij."

Kies je basisoptie

Kies je voor de basisoptie Latijn, dan maak je een uitdagende keuze. We werken via de studie van de oude taal verder aan je taalinzicht. Zo breid je ook vlot de kennis van de moderne talen uit.  

In deze basisoptie train je intensief je geheugen en woordbegrip, verdiep je je in klassieke teksten en ontdek je ook dit jaar het dagelijkse leven van de Romeinen en maak je kennis met heel wat legendarische figuren uit de oudheid. 

Om de basisoptie Latijn te volgen, moest je natuurlijk ook in het eerste jaar de optie Latijn gevolgd hebben. 

Wat na het tweede jaar? 

De basisoptie Latijn bereidt je voor op alle richtingen in de tweede graad, behalve richtingen met Grieks. 

Een groeipakket in 2A: een plus voor jou!

"In het tweede jaar maakt het IHKA naast de basisvorming (25u./per week) en mijn keuze voor een basisoptie (5u.) tijd voor een groeipakket. Dat groeipakket is helemaal op mijn noden afgestemd: ik verdiep mijn kennis en vaardigheden of ik werk me wat bij zodat ik helemaal weer mee ben."

caret-down caret-up caret-left caret-right
Groeipakket voor de leerlingen uit 2A Accent en Extra

Alle leerlingen uit Accent en Extra krijgen een extra uurtje Frans en wiskunde. Zo word je uitstekend voorbereid op doorstroomrichtingen in de tweede graad.

Groeipakket voor de leerlingen uit 2A Algemeen

Leerlingen kunnen afhankelijk van hun interesse kiezen tussen 2u extra crea+ of techniek+. Een prima voorbereiding op je keuzes in de tweede graad.

UNIEK IN DE REGIO!

Tijdens de uren voor het groeipakket zetten wij ook onze ‘vlinderleerkrachten’ in. Zij ‘fladderen’ rond en ondersteunen leerlingen die voor bepaalde onderdelen moeten bijbenen (bv. na ziekte), nood hebben aan extra uitleg of gebaat zijn met leertips. Dit geldt voor de vakken Frans, Nederlands en wiskunde.